Hvad er orientering?

Nordvest Orienteringsklub - orienteringsløb for alle

Orientering

En sport for alle

Orientering er en sport for såvel unge som gamle, der kan lide at bevæge sig ud i skøn natur kombineret med lidt hjernegymnastik, hvor der skal træffes hurtige beslutninger om fx vejvalg (skal jeg løbe over bakken eller den lidt længere vej udenom?). Det er således god motion for såvel hjerte som hjerne. Sporten kan dyrkes både som “single” eller sammen med din familie.

Er det svært?

Hvis du er lidt bekymret for at bevæge dig ud i skoven med kort og kompas helt alene, er det forståeligt, men der er faktisk ikke noget at være nervøs over. Vi har endnu aldrig mistet nogle af vores medlemmer derude. Og vi har alle været begyndere engang uden forstand på orientering. Så indviklet er det nemlig heller ikke.

Hvem kan deltage?

Orientering er ikke kun for unge spændstige kvinder og mænd med de rigtige mål. Alle kan være med. Der er nemlig baner i alle længder og sværhedsgrader, lige fra de korte og lette begynderbaner på 3-5 km. til de længere og sværere baner på 7-10 km. for de løbere, som vil have større udfordringer. De fleste af os løber for motionens skyld, men vi har da også medlemmer, som er mere konkurrencemindede. Der er simpelt hen plads til alle, hvorfor orientering også er en rigtig god familiesport.

Hvor løber vi?

Nordvest Orienteringsklub, som geografisk dækker hele Thy og Mors, har selv tegnet kort over flere af plantagerne i Thy plus et par stykker på Mors. Det er rigtig gode kort, som det er let at orientere sig efter. De fleste af vore kort, i lidt ældre udgaver, kan du se i menupunktet O-kort. Du kan også se træningsprogrammet i menupunktet Træningsprogram. Ud over klubbens egne løb er der rig mulighed for at melde sig til løb overalt i såvel Danmark som i udlandet.

Socialt samvær

Selv om orientering måske primært henvender sig til folk, der kan lide at dyrke idræt/motion på individuelt plan, er der også rige muligheder for socialt samvær. Efter løbet i skoven samles vi bagefter for at snakke om løbet. Diskuterer vejvalg mellem de enkelte poster m.m. Derudover hygger vi os ellers sammen – med medbragt kaffe/the, kage m.m. Og så har vi naturligvis også vores traditioner af mere festlig karakter som f.eks. klubweekend og afslutningsfesten efter løbssæsonen, hvor vi samles – også med de af vore familiemedlemmer, som eventuelt ikke løber med i skoven.

Hvad koster det?

Du kan finde oplysninger om kontingentet i menupunktet Nordvest OK.
Og udstyret er også overkommeligt. Du kan sagtens begynde med at løbe i almindeligt løbetøj og -sko. Men selvfølgelig har vi også specielt løbetøj, der er beregnet til at blive brugt i nærkontakt med naturen. Det kan købes i klubben. Se mere i menupunktet Løbetøj.

Hvordan kommer jeg i gang?

Du er altid velkommen til at møde uanmeldt op ved et af vores løb – se mere i menupunktet Træningsprogram. Vil du vide mere, kan du kontakte et af klubbens bestyrelsesmedlemmer – se mere i menupunktet Nordvest OK. Under alle omstændigheder skal vi nok hjælpe dig i gang.

Hvor kan jeg læse mere?

Læs mere om sporten på Dansk Orienterings-Forbunds hjemmeside.